Pater Rik 

1937-2020

kamp jong gidsen 2002 pater rik mooi475 - PRik.jpg

Pater Rik werd in Sint-Pieters-Rode, een dorp bij Leuven geboren. Hij werd na zijn humaniora en seminarie pater van het Heilig Hart. Daarna leraar in het Kortrijkse Damiaancollege. Hij gaf les over Latijn, Nederlands, geschiedenis en catechese. Toen het college in 1972 de deuren sloot werd hij catechist in ‘Ten Broele’ in Kortrijk.

In zijn beginjaren als leraar in Kortrijk leerde pater Rik Deerlijk kennen. Hij vertelde daarover bij zijn 80ste verjaardag: "Ik informeerde of er ergens in de streek van Kortrijk een scoutsgroep was die een aalmoezenier zocht. Ik heb hier generaties scouts en gidsen zien komen en gaan. Ik heb de lokalen door de jaren heen zien wijzigen en ik heb mij steeds goed gevoeld bij deze bewegingen. Mijn verbondenheid met Deerlijk zal voor altijd vooral blijven via scouting van die gemeente. Ik maakte de viering van 50 jaar scouting mee. Ook na hun scoutsperiode bleef ik met zeer velen contact houden. Bij familiale gebeurtenissen (huwelijk, doop en spijtig genoeg ook begrafenissen) was ik nabij en ging voor in de plechtigheden en vieringen."

Pater Rik was een legendarisch persoon in de scouts. Zijn waarden en normen zullen we altijd met ons meedragen en zijn inzet voor de scouts was prachtig om te zien. Hij was heel graag gezien en we zullen hem enorm missen.

Herdenking Pater Rik 23/10/2021

Scouts, oud-scouts, familie en vrienden van P. Rik verzamelden zaterdag voor de herdenking van P. Rik. Tijdens een kort officieel gedeelte hielpen de jongste leden de zitbanken onthullen en Pater Jef zegende de "babbelbanken" en de vuurput. Daarna trokken verschillende groepen door Deerlijk voor de P. Rik-wandeling.  Terug aan het scoutslokaal was het gezellig vertoeven bij het vuur en werden de zitbanken meteen uitgetest en goedgekeurd! Eens scouts, altijd scouts... ook P. Rik.

tekstje Jo Hackelbracht en Marilyne Benoit herdenking: KLIK HIER

 
test kaartej  P. RIK wandeling - Herdenking 23 oktober 2021.jpg
QR CODE WANDELING.png

herbekijk hier het kaartje en de teksten

 

Download hier het kaartje of download de gpx of scan via de QR-code! (hieronder)

Op onderstaande link kan je meevolgen of opnieuw genieten van de 6

vertelmomenten: 

Teksten vertelmoment downloaden