Pater Rik

1937-2020

Pater Rik werd in Sint-Pieters-Rode, een dorp bij Leuven geboren. Hij werd na zijn humaniora en seminarie pater van het Heilig Hart. Daarna leraar in het Kortrijkse Damiaancollege. Hij gaf les over Latijn, Nederlands, geschiedenis en catechese. Toen het college in 1972 de deuren sloot werd hij catechist in ‘Ten Broele’ in Kortrijk.

In zijn beginjaren als leraar in Kortrijk leerde pater Rik Deerlijk kennen. Hij vertelde daarover bij zijn 80ste verjaardag: "Ik informeerde of er ergens in de streek van Kortrijk een scoutsgroep was die een aalmoezenier zocht. Ik heb hier generaties scouts en gidsen zien komen en gaan. Ik heb de lokalen door de jaren heen zien wijzigen en ik heb mij steeds goed gevoeld bij deze bewegingen. Mijn verbondenheid met Deerlijk zal voor altijd vooral blijven via scouting van die gemeente. Ik maakte de viering van 50 jaar scouting mee. Ook na hun scoutsperiode bleef ik met zeer velen contact houden. Bij familiale gebeurtenissen (huwelijk, doop en spijtig genoeg ook begrafenissen) was ik nabij en ging voor in de plechtigheden en vieringen."

Pater Rik was een legendarisch persoon in de scouts. Zijn waarden en normen zullen we altijd met ons meedragen en zijn inzet voor de scouts was prachtig om te zien. Hij was heel graag gezien en we zullen hem enorm missen.

N.a.v. het overlijden van Pater Rik organiseren Scouts Deerlijk scouts en oudscouts ook nog een herdenking. Deze zal normaalgezien doorgaan op 23 oktober 2021. Later vindt u hier foto's & teksten van de viering terug.